Божи служител със силни думи за предстоящите празници.Това, че Исус Христос

...
Божи служител със силни думи за предстоящите празници.Това, че Исус Христос
Коментари Харесай

Отец Сарян: Няма по-голямо спасение за човека от това да положи душата си от своя ближен

Божи чиновник със силни думи за идните празници.

Това, че Исус Христос даде своя живот за нас, е една висша добродетел, която ние мъчно можем да разберем. Когато учениците го питат коя е най-голямата заповед, тогава Господ дал две: Да обичаш Бог с цялото си сърце, душа и разсъдък. Да имаш религия, че Бог съществува. И равна по нея заповед – да обичаш близък си. Няма по-голяма премия и избавление за индивида от това да постави душата си от своя близък. А Христос постави душата си за цялото човечество.

Това сподели пред NOVA ставрофорен иконом Василий Сарян, предстоятел на храм " Преображение Господне “.

" Искрено се надявам хората да усещат, че Христос е понесъл страданията поради хората ", добави отец Василий Сарян. Според него хората имат свойството да не помнят божието дело.

" Светът става голям в многолюдието и разнообразието си. Човешкият разсъдък стартира да боксува. Трудно започваме да възприемаме толкоз доста информация, толкоз доста процеси и промени. И човек стартира да губи себе си. Вярата в Христос ни държи малко по-здраво на Земята ", сподели още той.

По думи на отец Василий Сарян, в случай че човек е безверен " в знанието си, че ще почине, в даден миг той става злобен и желае да разрушава ". Според него светският свят по всевъзможен метод се пробва да заглуши Божия глас у хората.

" Това е войната на злото. Ние, като най-висше създание на Бога, сме тези, които може да живеем във вечността. А бесовете не желаят това. Колкото повече имаме вяра и се борим с прегрешението, толкоз повече се откъсваме от злото и злобата ", изясни още отец Василий Сарян, написа blagoevgrad24.bg.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР